Printzelf
Hulp nodig?

Wij adviseren je graag bij het samenstellen van je product.

Bel ons op 085 - 040 90 18
Ma - Vr. 09:00 - 17:00

Veelgestelde vragen Stuur een email
...

Aanleverspecificaties


XXX

Tolerantie waardes bij scherpte en beschadiging


De onderstaande tolerantie criteria die worden gebruikt bij 'groot formaat printen' om een print te beoordelen op scherpte en beschadigingen :

  1. Afstand. De 'afstand' waarop de print wordt bekeken is 400 cm binnen en 600 cm buiten gedurende 20 seconden.
  2. Daglicht. Iedere controle dient te gebeuren met het daglicht als lichtbron. Dat wil zeggen een diffuus daglicht (en bijv. geen strijklicht).
  3. Oppervlakte. Voor een coating of laminaat geldt dat fijnstof (kleiner dan 0,33mm) en lichte wolkerigheid of vlekvorming nooit helemaal kan worden uitgesloten omdat dit inherent is aan het product. Dit is normaal en geen reden tot afkeur.
  4. Effen kleuren. Bij groot formaat prints kunnen volvlak geprinte (effen) delen lichte variaties vertonen. De kleuren zijn immers opgebouwd uit meerdere kleuren (full color). Daarnaast is ook het materiaal een factor van de 'uitloop' van de kleuren. Dit is normaal en geen reden tot afkeur.

 

Selectieve focus.

Een foto kan worden gemaakt met behulp van selectieve focus. Dit betekent dat de focus wordt gelegd op het geselecteerde element in de foto, de rest wordt gezien als een achtergrond en zal ook wazig zijn na het afdrukken. Dit zien wij niet als afdrukfout omdat foto's op deze manier worden gemaakt. Dit geeft juist een mooi effect en diepte beleving aan het beeld. Vaak wordt er door een fotograaf ook een zeer kleine 'korrel' aan de foto toegevoegd. Dit zorgt bij een print op groot formaat voor een extra 'scherpte' en 'structuur' in het beeld. Zodat wanneer je de foto op de juiste tolerantie* bekijkt de prit scherper zal ogen.

 

Heb je hierover vragen?

Onze studio met grafische professionals staat voor je klaar voor alle ontwerp & DTP vraagstukken. Ben je op zoek naar een mooie foto? Of ben je benieuwd of jouw foto scherp genoeg is? Onze professionals helpen en adviseren je graag.

Bel ons op 085 - 040 90 18
Ma - Vr. 09:00 - 17:00