Printzelf
Hulp nodig?

Wij adviseren je graag bij het samenstellen van je product.

Bel ons op 085 - 040 90 18
Ma - Vr. 09:00 - 17:00

Veelgestelde vragen Stuur een email
...

Is mijn print onscherp of beschadigd?

Het is goed om te weten voor welke kwaliteit PrintZelf® staat en volgens welke kwaliteitsmaatstaven wij onze producten produceren. Je zou bijvoorbeeld twijfels kunnen hebben over de scherpte van je print of over een mogelijke beschadiging. Ook zijn kleuren en contrast erg belangrijke punten om op te letten. We hebben daarom onderstaand enkele punten voor je opgesomd.

 

Tolerantie waardes bij scherpte en beschadiging

De onderstaande tolerantie criteria die worden gebruikt bij 'groot formaat printen' om een print te beoordelen op scherpte en beschadigingen :

  1. Afstand. De 'afstand' waarop de print wordt bekeken is 400 cm binnen en 600 cm buiten gedurende 20 seconden.
  2. Daglicht. Iedere controle dient te gebeuren met het daglicht als lichtbron. Dat wil zeggen een diffuus daglicht (en bijv. geen strijklicht).
  3. Oppervlakte. Voor een coating of laminaat geldt dat fijnstof (kleiner dan 0,33mm) en lichte wolkerigheid of vlekvorming nooit helemaal kan worden uitgesloten omdat dit inherent is aan het product. Dit is normaal en geen reden tot afkeur.

 

Kleuren en contrast

  1. Effen kleuren. Bij groot formaat prints kunnen volvlak geprinte (effen) delen lichte variaties vertonen. De kleuren zijn immers opgebouwd uit meerdere kleuren (full color). Daarnaast is ook het materiaal een factor van de 'uitloop' van de kleuren. Dit is normaal en geen reden tot afkeur.
  2. Print te donker of te licht. Soms vallen geprinte kleuren donker uit ten opzichte van beelschermkleuren. Met name in donkere, of juist in de hele lichte delen of waar het contrast in de print laag is. De kleuren van je monitor (RGB) zijn anders opgebouwd als de kleuren van je print (CMYK). Beeldschermkleuren hebben over het algemeen een helderdere uitstraling omdat je beeldschermkleuren zijn opgebouwd uit LED-verlichting en geven dus licht. Bij een print wordt de kleur gemengd aangebracht op het materiaal en geeft geen licht. Donkere of hele lichte delen in je print kunnen hierdoor dus vlakker en anders uitvallen en contrast kan hierdoor verzwakken. Houd dus het contrasten en de kleuren van je ontwerp in de gaten. Ben je niet zeker van de kleuren in je ontwerp? Bestel dan een Pro-ontwerpcontrole mee bij je bestelling en vraag in de opmerkingen of we ook hiernaar willen kijken.

 

Selectieve focus

Een foto kan worden gemaakt met behulp van selectieve focus. Dit betekent dat de focus wordt gelegd op het geselecteerde element in de foto, de rest wordt gezien als een achtergrond en zal ook wazig zijn na het afdrukken. Dit zien wij niet als afdrukfout omdat foto's op deze manier worden gemaakt. Dit geeft juist een mooi effect en diepte beleving aan het beeld. Je zult dan ook veel van dit soort foto's vinden in ons Design-Magazijn. Vaak wordt er door een fotograaf ook een zeer kleine 'korrel' aan de foto toegevoegd. Dit zorgt bij een print op groot formaat voor een extra 'scherpte' en 'structuur' in het beeld. Zodat wanneer je de foto op de juiste tolerantie* bekijkt de print scherper zal ogen.

 

Heb je hierover vragen?

Vervelend als je op deze pagina terecht bent gekomen omdat je niet tevreden bent over je bestelling. Wij streven naar 100% klanttevredenheid en daarom horen we het graag van je als een product of order niet aan jouw verwachtingen voldoet. Onze studio met grafische professionals staat voor je klaar voor alle ontwerp & DTP vraagstukken. Ben je op zoek naar een mooie foto? Of ben je benieuwd of jouw foto scherp genoeg is? Bestel dan een Pro-Ontwerpcontrole mee bij je product van € 9,- euro incl. BTW. Onze professionals helpen en adviseren je graag.

Bel ons op 085 - 040 90 18
Ma - Vr. 09:00 - 17:00